Borstkankercoach en herstel naar werk

De borstkankercoach helpt je ook te re-integreren in het werk. Dat ondervond deze cliënt. Zij verwoordde haar ervaringen in onderstaande evaluatie:

 

Ik heb het coachtraject van Wanda al direct tijdens het kennismakingsgesprek als “een rode draad” ervaren door mijn proces borstkanker, herstel en werk. Het traject werd gegeven buiten in de natuur, tijdens het wandelen door het bos, strand, zee of duinen, werd ik blij, daar voelde ik mij prettig bij. Randvoorwaarden wat je bijvoorbeeld zou verwachten bij een coach, mooi kantoor en regelmatig telefoon, vielen in de natuur weg. Het gesprek kon ook niet verstoord worden. Het gaf mij het gevoel dat ik alle aandacht kreeg. Als vrouw met borstkanker deed mij dat goed!

Wanda’s ervaringen ook met vrouwen in het bedrijfsleven en kanker leidden mij terug naar mijn werk. Wanda liet mij duidelijk zien dat ik werkte aan mijn kracht en dat ik het goed deed. Proberen in kleine stapjes terug in balans te komen en te blijven. Wat mocht ik juist wel of niet verwachten van leidinggevenden en collega’s. Wat er belangrijk is als alleenstaande vrouw met borstkanker om weer terug te komen in die harde maatschappij.

Voor elke cliënt een maatwerk coachtraject. Het traject wordt aangegeven door de cliënt en Wanda speelde daar op in met haar kennis en ervaringen, vol liefde en passie. Wat mij is opgevallen dat de gesprekstechnieken/aanpak en werkvormen niet zijn opgevallen. Ondanks dat ik zelf werk in het onderwijs is dit coachtraject heel vloeiend verlopen met het gevolg dat je zelfsturende gedachte aan de slag gaat na de gesprekken, wat ook de bedoeling en het effect is van een goede coaching.