Wanneer had jij voor het laatst dat gevoel?

De afgelopen maanden had ik het druk met mijn kind, de mantelzorg voor mijn vader, verschillende modules van de opleiding die ik volg, mijn projectleidersrol in de technische sector en de coachtrajecten van vrouwen met borstkanker. Daarnaast schreef ik een boek, werd ik uitgever en startte ik mijn eigen crowdfunding. Soms voel ik mij als een hamster in een tredmolen; druk met hollen en niet meer te stoppen. Dan verlies ik uit het oog waar het echt om draait, namelijk de tijd nemen om me dankbaar te voelen.

Dankbaarheid
Dankbaar voor kleine dingen: de glimlach van een onbekende op straat, wakker worden in een witte wereld. Of, zoals eervorig weekend, dankbaar voor een wortelkanaalbehandeling, zodat ik na een week weer een kop thee kon drinken zonder kiespijn. En ook dankbaar voor grote dingen: dat het goed gaat met mijn zoon in de pré-pubertijd, dat ik als coach echt het verschil kan maken voor mensen en dat ik een nieuwe balans heb gevonden in mijn lijf na borstkanker. Want kanker blijft altijd onderdeel van mijn leven.

Dankbaarheid geeft mij een fijn gevoel. Er komt een warme gloed rond mijn hart, die zich uitbreidt door heel mijn lichaam. Wanneer nam jij voor het laatst de tijd om die warmte te voelen?

Voor 2018 is al één wens vervuld!
Ik ben heel dankbaar voor alle steun en donaties voor mijn boek. De reacties op de crowdfundingsactie zijn hartverwarmend. In één maand werd er meer dan vijfduizend euro gedoneerd en daarmee is de publicatie van mijn boek een feit! Mijn streefbedrag ligt een stuk hoger, maar vijfduizend euro is de minimale bijdrage die ik moet hebben om mijn droom te verwezenlijken. De rest komt er ook wel. Daarmee is één van mijn wensen voor 2018 al vervuld; half februari verschijnt Borstkanker… en nu?!

Nieuwe columnist
Dit jaar kwamen ook dromen uit: ik bouwde verder aan mijn coachpraktijk en heb mooie coachtrajecten begeleid voor particuliere en zakelijke klanten. Ik mocht als coach een deel van een wandelworkshop voor borstkankerpatiënten verzorgen tijdens het Pluk-de-Dag evenement Westland/Delft. Ik ben de vaste columnist geworden bij Stichting Jij Speelt De Hoofdrol. Deze stichting organiseert het jaarlijkse Borstkankersymposium in oktober. Daarnaast heb ik veel aandacht kunnen vragen én krijgen voor nazorg bij borstkanker.

Workshops geven
In 2018 ga ik verder op de ingeslagen weg. Na het verschijnen van Borstkanker… en nu?! zal ik in het nieuwe jaar afstuderen (post-HBO opleiding Coaching rondom Kanker). De eerste uitnodigingen om workshops te verzorgen voor vrouwen met borstkanker naar aanleiding van mijn boek, staan inmiddels ook in de agenda.

Nu al te koop!
Borstkanker… en nu?! wordt momenteel vormgegeven en binnenkort gedrukt. Het boek is vanaf half februari 2018 verkrijgbaar. Nu kun je alvast een exemplaar reserveren voor 25 euro inclusief verzendkosten. Na publicatie in februari ontvang je het boek voor jezelf (of om weg te geven) én je steunt er vrouwen met borstkanker mee. Dat laatste geeft volgens mij het ultieme kerstgevoel. Hier kun je doneren en daarmee je bestelling plaatsen.

Ik wens je hele fijne Kerstdagen en een gezond en gelukkig 2018.